uitgelichte afbeelding website

            GASLOOS EN DUURZAAM!               

OOMS BOUW & ONTWIKKELING: 

“VERANDERING BEGINT BIJ ONSZELF”

“’Verandering begint bij onszelf!’  Goed voorbeeld doet immers volgen. We staan volledig achter duurzaam en gasloos bouwen en nemen dat in elk project mee. Als je een visie uitdraagt moet je uiteraard beginnen bij jezelf, daarom is ons kantoor al sinds 2016 volledig gasloos. 0p naar nog meer duurzaamheid in de toekomst!“ (Piet-Jan Ooms, directeur Ooms Bouw & Ontwikkeling).

Duurzaam bouwen is niet alleen het ontwikkelen van een woning die zo lang mogelijk kan voldoen aan onze woonbehoefte. Het is vooral ook een bouwwijze die goed is voor mens én milieu. Het betekent verantwoord omspringen met water, energie en grondstoffen, maar ook met de ruimte.

Het is niet alleen van maatschappelijk belang (schaarste grondstoffen, klimaatverandering), maar ook belangrijk voor de gezondheid van de mens, nu, maar vooral ook voor onze kinderen in de toekomst.

Duurzame verandering komt inmiddels aardig op gang.  Veranderingen die Ooms Bouw & Ontwikkeling al enige jaren omarmt.  Ons prachtige project Zeeburgerbaai  (2 platformen op het water) bijvoorbeeld is grotendeels circulair, met een grote hoeveelheid PV-zonnepanelen uitgerust en de schil heeft hogere isolatiewaarden waardoor je minder energie hoeft op te wekken. Tevens wordt gebruik gemaakt van dubbel ruimtegebruik door boven het water te bouwen. Daarnaast zijn de woningen volledig gasloos.

Door goed te luisteren naar de kopers voldoen onze woningen bij oplevering altijd aan hun wensen. Hierdoor voorkomen we dat na oplevering onnodig verbouwd dient te worden. Dit draagt bij aan de duurzaamheid.    

Onze projecten in Alkmaar (Thuis in Vroonermeer) en Utrecht (De Proeftuinen)  zijn ook volkomen gasloos. Beide projecten zijn  aangesloten op een stadsverwarmingsnet.  Bij het project Vroonermeer wordt een stapje verder gegaan qua duurzaamheid,  hier wordt namelijk de stadsverwarming vanuit de HVC vuilverbranding geleverd. 

 verandering begint bij onszelf. Duurzaam. OomsBouw