zb1

Unieke bouw op het water vastgelegd in timelapsefilm.
Project Zeeburgerbaai:  platform in het water.

Hoe gaat dat in zijn werk? Bouwen bovenop het water?  Ooms Bouw & Ontwikkeling zette een camera op hun project. Ruim 1.5 jaar heeft deze camera gedraaid. Het geeft een fascinerend kijkje in de uitdagingen die bouwen op het water met zich meebrengt.  Project Zeeburgerbaai heeft tal van innovaties opgeleverd, die op conto van Ooms Bouw & Ontwikkeling kunnen worden geschreven. Eén daarvan is dat alle leidingen voor de nutsvoorzieningen zijn weggewerkt in een centrale betonnen goot. Daarnaast is het materialengebruik vooral op duurzaamheid afgestemd, en zijn bouwmaterialen over het water aangevoerd, zodat de hinder voor de omwonenden zo minimaal mogelijk was. Al met al een behoorlijke uitdaging!

Het is het paradepaardje van Ooms Bouw & Ontwikkeling; aan de rand van Steigereiland op IJburg heeft het bedrijf veertien woningen gebouwd. Ze staan boven op het water, op een platform. Op het naast gelegen bouwveld zijn wij momenteel in uitvoering met fase 2. Fase 2 omvat wederom 14 woningen in het water op een platform.

“Normaal gesproken heeft een project wat voeten in de aarde, maar in dit geval was het meer voeten in het water’, stelt projectontwikkelaar Jan Buisman. Het bijzondere aan deze klus is dat het plan ruim tien jaar geleden in eerste instantie was ontwikkeld als één drijvend, gemeenschappelijk platform met daarop woningen, dat idee bleek in de praktijk een brug te ver. De technische risico’s waren uiteindelijk te groot.  De gemeente wilde erg graag dat het water gewoon ‘water’ zou blijven en zo ontstond het plan om een platform op palen te gaan bouwen. Een unieke bouwvorm waarmee Ooms Bouw & Ontwikkeling in Amsterdam de eerste is!

Kijk en beleef mee hoe er op een lege waterplek op Steigereiland woningen ontstaan richting een spectaculair eindresultaat!

Accepteer marketing cookies om deze content te zien.