Leeuweplaats nieuwbouw

Meer dan 1300 mensen hebben zich ingeschreven voor ons project in Utrecht, het gaat om 95 nieuwbouwhuizen in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn.

„Toen er 1000 mensen naar de infodag op 2 april kwamen, wisten we niet wat ons overkwam”, aldus manager nieuwbouw Daniël Tak van verkoopmakelaar Beumer.

Er is een stormloop ontstaan op de 95 woningen in het project Leeuweplaats.

De nieuwbouwwijk  Leeuweplaats komt in deelgebied Leeuwesteijn aan het Amsterdam-Rijnkanaal, naast de Dafne Schippersbrug. Bijzonder is dat het project uit alleen eengezinswoningen met een tuintje bestaat en ook betaalbare woningen van 220.750 euro biedt. Vooral op deze huizen is een run, aldus Tak.

„Het is een megasucces. Dat is ook niet zo gek, gezien de huidige woningmarkt. Je kunt  nergens een vergelijkbare woning in Utrecht kopen voor deze prijs.” De energiezuinige nieuwbouwhuizen in deze prijscategorie hebben ongeveer 63 vierkante meter woonoppervlakte, een tuintje en zijn op fietsafstand van het centrum.

Betaalbaar maar ook aantrekkelijk

Het project van Ooms Bouw & Ontwikkeling  is volgens Van der Werff niet alleen betaalbaar, maar ook aantrekkelijk: „Wij hebben ons ingeschreven, omdat het een heel mooie locatie is tussen de oude stad en het nieuwe Leidsche Rijn. Wat ons ook aanspreekt zijn dat de woningen energieneutraal zijn en al van het gas af zijn.”

Zelf een kijkje nemen?

wilt u zelf even door het project lopen dan kunt u dit via bijgaande link op uw mobiel doen. www.leeuweplaats360.nl (het beste resultaat krijgt u met gebruikmaking van een VR bril).

beleefleeuweplaats.los

Speculatie

Om speculatie tegen te gaan heeft de gemeente het project aan banden gelegd. De prijzen van het nieuwbouwproject zijn door de gemeente vastgelegd, er mag niet worden overboden en de woningen worden verdeelt via toewijzing. De nieuwe kopers van de woningen moeten de eerste twee jaar zelf op het adres gaan wonen.

De gelukkigen zijn vorige week op de hoogte gesteld.

Bijzonder jammer dat we niet meer mensen gelukkig kunnen maken met een woning.
Wij pakken graag de uitdaging aan om meer woningen in deze prijsklasse en met deze kwaliteit te realiseren.