Woonhuis Minervalaan, Amsterdam

Voor een particuliere opdrachtgever hebben wij een verbouwing van het woonhuis gerealiseerd aan de Minervalaan te Amsterdam-Zuid.

De gesloten kamerstructuur is opengebroken, wat resulteert in een en-suitestructuur met lange zichtlijnen. Daarnaast biedt de woning zo verschillende plekken en een mooi overzicht. Een grote glazen pui reduceert de grens tussen binnen en buiten tot het minimale. Waar aan de zuidzijde de lamellen de bezonning temperen, is de achterzijde zeer licht en open. De straatkant daarentegen is zoveel mogelijk gesloten gehouden waarmee de privacy is gewaarborgd.

Opvallend is het stalen profiel van de uitbouw, een eigentijdse visuele herhaling van de originele betonnen dakrand. Deze springt het meest in het oog bij de veranda. Toepassing van stucwerk in verschillende tinten geeft de massa een subtiele geleding en verspringing van volumes.

Projectnaam: Woonhuis Minervalaan
Opdrachtgever: Particulier
ArchitectMarc Prosman Architecten
Locatie: Amsterdam
Bouwmethode: Renovatie
Downloads: Referentieblad


Referentie over dit project: 

In de afgelopen jaren hebben wij als architect constructief samengewerkt met Ooms Bouw. Ook het woonhuis aan de Minervalaan is door Ooms Bouw zorgvuldig verbouwd. Door de goede samenwerking hebben we in een korte bouwtijd een prachtig woonhuis gerealiseerd.

MARC PROSMANArchitectMarc Prosman Architecten
Zie ook het nieuwsartikel in de nieuwsbrief van De Architect.