Posthuis Middenmeer

In Middenmeer is de voormalige loods “Leegwater” gerenoveerd en uitgebreid tot een gezondheids- en ontmoetingscentrum. In het pand is ruimte voor verschillende gebruikers, zo kunnen bewoners van Middenmeer er straks terecht voor onder andere een logopediste, diëtiste, verloskundige, jeugdgezondheidszorg en bloed- en trombosediensten.

Omdat het oorspronkelijke pand een ongeïsoleerde loods was is een grootschalige renovatie verricht waarbij de tussenvloeren, wanden en installaties zijn verwijderd. Het gebouw is geïsoleerd en voorzien van een moderne installatie en voldoet daardoor weer helemaal aan de eisen van de huidige tijd. De nieuwbouw is uitgevoerd in een staalconstructie met kalkzandsteen, waarbij het dak is vervaardigd in Houtskeletbouw elementen die in de eigen Houtskeletbouwfabriek zijn geproduceerd.

 

De nieuwbouw is uitgevoerd in dikformaat stenen die kenmerkend zijn voor de bouwstijl in de omgeving. Dit geeft een uitstraling die zeer goed past bij het oorspronkelijke gebouw. Verder is de wand tussen het bestaande en het nieuwe gebouw afgewerkt met het fraaie Louro Gamela hout. Hierdoor sluiten de afzonderlijke gebouwdelen visueel uitermate sfeervol op elkaar aan.

Opdrachtgever: Bouwcompagnie
Projectnaam: Posthuis Middenmeer
Locatie: Middenmeer
DownloadsReferentieblad