Het Andijker Zorgcomplex

In Andijk is een zorgboerderij gerealiseerd voor woningstichting Het Grootslag waarin 24 mensen van het RIBW met een psychische problematiek worden gehuisvest. Het zorgcomplex bestaat uit de klassieke stolpvorm die naadloos aansluit op de overige bebouwing. In de stolp bevinden zich de gemeenschappelijke ruimtes en drie wooneenheden voor 2 personen. In de hierachter gelegen ‘schuur’ bevinden zich 12 wooneenheden voor één persoon en in de lage ‘schuur’ zijn er zes wooneenheden voor één persoon.

Het gebouw is duurzaam en energiezuinig gebouwd, mede door de zonneboiler en het grijswatersysteem dat regenwater opvangt. Dit regenwater wordt gebruikt voor de centrale wasmachine en het doorspoelen van de toiletten. Verder is het gebouw volledig in overeenstemming met de omgeving door het vele zichtwerk van hout, zoals houten spanten en grote houten gelamineerde liggers. Zowel de stolp als de achtergelegen ‘schuren’ zijn traditioneel gebouwd in kalkzandsteen maar wel voorzien van prefab dak- en gevelelementen. Hierdoor is aanzienlijk bespaard op de bouwtijd. Deze elementen zijn zelf door Ooms Bouw in Purmerend vervaardigd in de eigen elementenfabriek, waardoor kwaliteit en levertijd gewaarborgd bleven.

Opdrachtgever: Woningstichting Het Grootslag
Projectnaam: Het Andijker Zorgcomplex
Locatie: Andijk
DownloadsReferentieblad