Appartementencomplex Big Barn, Hoorn

Dit betreft een begeleid wonen project voor mensen met een psychische achtergrond of psychosociale problemen. Het complex staat in de wijk Bangert en Oosterpolder te Hoorn en omvat 13 appartementen plus een gezamenlijke woonkamer en kantoor. De architect had een grote Amerikaanse schuur voor ogen toen hij het plan vormgaf. Het gebruik van donkere stenen en donker rode geveldelen geven het gebouw een ingetogen karakter. De kapvorm is doorgezet in privacyschermen die op het maaiveld staan. In het ontwerp is rekening gehouden met de mogelijkheid om later een lift te plaatsen. In dit project zijn in de appartementen kanaalplaatvloeren toegepast welke voldoen aan de geluidsisolatienorm. Het grote voordeel van dit droge bouwsysteem is dat de bouwsnelheid positief wordt beïnvloed.

Opdrachtgever: IntermarisHoeksteen, Ooms Ontwikkeling en Zeeman vastgoed
Projectnaam: Appartementencomplex Big Barn, Hoorn
Locatie: Zwaag
DownloadsReferentieblad