nieuwsbrief 26jun

Goed nieuws voor de duikliefhebbers onder ons!

Eind mei werd de eerste paal geslagen voor een nieuw opleidingscentrum van BC-opleidingen. De paal werd geslagen door opdrachtgever Jeroen Baars.

Ooms Bouw & Ontwikkeling is een aannemer met ruim 100 jaar ervaring, mede hierdoor is Ooms geselecteerd door BC- opleidingen om deze duiktoren te realiseren.

Met de duiktoren is de basis gelegd voor een project welke uniek zal zijn in Europa. Direct aan het Markermeer, kunnen straks vrijwel alle disciplines m.b.t. beroepsmatig duiken op één locatie worden beoefend. Inmiddels staan de eerste cursussen in het nieuwe pand gepland voor 2019.

De hoogte van de duiktoren wordt maar liefst 16,5 meter. Het gebouw omvat vijf bouwlagen met daarin o.a. een 9 meter diep bassin. Daarnaast zijn er straks rondom het gebouw aanvullende voorzieningen m.b.t. het duiken. De complete constructie, inclusief gevels, bestaat uit prefab beton. Hierdoor zal de ruwbouw op locatie medio augustus/september overeind staan.

Ooms Bouw & Ontwikkeling zal het pand eind 2018 opleveren aan Baars-CIPRO.

Foto: (Vlnr)Piet-Jan Ooms (foto voorgrond), Jeroen Baars (in de heistelling) en diens vrouw Saskia Baars slaan de eerste paal van de duiktoren te Enkhuizen

 nieuwsbrief 26jun